JaakkoJuhaniOjaniemi

Vihreiden ajama ilmastolaki on turha ja romuttaa vain taloutemme

Ilmaston pelastaminen ei ole Vihreiden ilmastolakihankkeen takana. Ilmastolain päämääränä on vain sementoida vihreän uskonnon ylivalta kaikkeen muuhun politiikkaan. Ilmastolain toteutuessa kaikki muut politiikan alueet olisivat tavoitteenasettelusta alkaen sille alisteisia. Kysymys on valtapolitiikasta eikä ollenkaan todellisesta ilmastonmuutoksen uhkasta.

Keskustelu ilmastonmuutoksesta on viime aikoina kiihtynyt. Viikko sitten Ylen A-studiossa esiintyi Ville Niinistö. Toimittajat kyseenalaistivat ilmaston lämpenemisen ja Niinistö joutui myöntämään, että ilmaston lämpeneminen on ainakin nyt hetkellisesti pysähdyksissä. Ohjelman jälkeen A-studiota ja sen ohjelmavastaavia vastaan hyökättiin vihreiden toimesta kaikella rintamalla ja nettipalstoilla alkoi ennen näkemätön sota ilmastonmuutoksen puolesta.

Kaikki avaukset ilmastonmuutoksen uskonnosta saavat vihreiden puolelta raivoisan vastaanoton eikä minkäänlaista kritiikkiä tai epäilystä siedetä. Heidän mielestään ilmastonmuutoksesta ei saa edes keskustella, koska se on kyseenalaistamista. Ilmastonmuutos on pyhä ja tabu, se on uskonto, jonka Petteri Järvinen blogissaan muutama päivä sitten oivasti osoitti. Samoin toinen Petteri Järvisen hyvä blogi analysoi outoa tialnnetta.

Vihreät ja heidän sidosryhmänsä ovat erittäin hermostuneita tilanteesta. He pelkäävät, että heidän dogmaltaan, johon ilmastolaki perustuu, ollaan viemässä pohjaa pois. Puolue on jo pitkään valmistellut ilmastolakia, joka tulisi vaikuttamaan jokaisen suomalaisen elämään ja arkipäivään. Lain valmistelu on ollut Vihreiden pääteema heidän politiikassaan ja sitä viedään eteenpäin ilmastonmuutoksella pelottelemisella.

Samassa A-studion ohjelmassa yksi Suomen arvostetuimmista ympäristötutkijoista professori Atte Korhola totesi yksiselitteisen selvästi, että Suomen ilmastolailla ei ole mitään vaikutusta maailmanlaajuisiin hiilidioksidipäästöihin. Professori Korholan mukaan, vaikka Suomen kaikki päästöt lopetettaisiin kokonaan, niin Kiina lisää kahdessa viikossa enemmän päästöjään ilmakehään. Myöhemmin ohjelmassa Ville Niinistökin tämän omalla tavallaan vahvisti toteamalla, että hän uskoo tieteeseen.

Kiinan tiedeyhteisö ja maan valtaa pitävä poliittinen puoluekoneisto eivät usko ilmastonmuutokseen. Kiinassa rakennetaankin juuri nyt ennätyksellinen määrä uusia hiilivoimaloita. Kiina ja Intia aikovat sähköistää maansa lähinnä kivihiilellä ja rakentavat lisää hiilivoimaa yli 1000 000 MW. Uutta hiilivoimaa rakentavat myös Venäjä, Yhdysvallat, Turkki (36 000 MW) ja useat Euroopan Unionin maat, ml. Saksa (12 hiili- ja 27 kaasuvoimalaa 20 000 MW), Hollanti (3 500 MW) ja Puola (12 000 MW).

Pelkästään Kiinan ja Intian seuraavan 10 vuoden aikana rakennettavien kivihiilivoimaloiden hiilidioksidipäästöt ylittävät länsimaiden kaikkien nykyisten lauhdevoimaloiden päästöt. Siis vaikka lakkauttaisimme jokaisen hiilivoimalan läntiseltä pallonpuoliskolta seuraavan 10 vuoden aikana, niin siitä huolimatta noiden kehittyvien maiden päästöt pitävät ihmiskunnan kokonaishiilidioksidipäästöt kasvu-uralla.

Näin ollen on täysin selvää, että Suomen hiilidioksidipäästöillä ei ole minkäänlaista merkitystä. Ne ovat promillen osina mitattavassa luokassa tuossa kasvavan hiilivoiman pelissä. Tämä kaikki todistaa voimakkaasti sen puolesta, että ilmaston pelastaminen ei olekaan Vihreiden lakihankkeen tähtäimessä. Päämääränä on vain sementoida vihreän uskonnon ylivalta kaikkeen muuhun politiikkaan nähden ja jolle kaikki muut politiikan alueet ovat tavoitteenasettelusta alkaen alisteisia. Kysymys on valtapolitiikasta eikä ollenkaan todellisesta ilmastonmuutoksen uhkasta.

Ilmastolain seurausten kiusallinen ominaisuus on se, toisin kuin ilmastonmuutoksen, että niiden vaikutukset ovat helposti mitattavissa. Ne näkyvät ja tuntuvat yksityiselle kuluttajille loputtomasti kohoavina energiamaksuina, vihreinä veroina ja erilaisina toiminnallisina rajoituksina. Kunta- ja yritystasolla ne näkyisivät byrokratian ja kulujen kasvuna. Kansantaloudellisesti ne merkitsisivät sellaista keskusjohtoista talouden säätelyä, joka on aina johtanut joko kilpailukyvyttömyyteen tai pysyvään taloudelliseen pysähtyneisyyteen.

Varmaa on, että tuon lainsäädäntöprosessin aikana noista rahalla, työpaikoilla ja muilla taloudellisilla mittareilla mitattavista megaluokan ongelmista ja menetyksistä ei haluta puhua, sillä summat nousevat hirvittävän suuriksi. Riittää kun puhutaan ilmastonmuutoksesta ja lietsotaan maaperää lain toteuttamiseksi pelon ilmapiirissä. 

Suomi on jo nyt maailman kolmonen uusiutuvien energioiden käyttämisessä. Suomi on maailman ykkönen, kun huomioidaan energiamuotojen monimuotoisuus. Suomi on saavuttanut Kioton sopimuksen päästötavoitteensa ja päästöt ovat alhaisimmalla tasolla sitten vuoden 1990. Suomella ei ole mitään kiirettä tehdä kiireellisiä ja ylikalliita ilmastollisia ratkaisujaan, joilla käytännössä ei kuitenkaan ole mitään merkitystä. Tekniikka kehittyy ja Suomen kannattaa seurata muiden maiden epäonnistuneita energiaratkaisuja samojen virheiden välttämiseksi. Miksi Suomi yrittää rikkoa ilmastonmuutoksen torjunnan maailmanennätyksen ampumalla omaan jalkaansa, kun palkintona on vain ”Pyrrhoksen voitto”. 

Ilmastonmuutos joko tulee tai ei tule, täysin Suomen toiminnoista riippumatta. Miksi siis Suomen pitäisi romuttaa taloutensa ilmastolailla, joka päästöjen kannalta on täysin tehoton ja vailla mitään merkitystä, mutta köyhdyttää meidät entisestään kehitysmaiden tasolle ja palvelee ainoastaan vihreiden valtapoliittisia päämääriä? 

Susanna Kinnusen sanoin: ”Jos ilmastonmuutos sitten jollakin tavalla toteutuukin, on meidän se helpompi kohdata, kun taloutemme on kunnossa”. Unohdetaan ilmastolaki, lopetetaan loputon keskustelu ilmastonmuutoksen todellisuudesta ja valmistaudutaan sen sijaan kaiken varalta ilmastonmuutokseen keskittymällä pitämään taloudestamme huolta. 

Hallituksen keväällä antamassa selonteossa kansallisesta energia- ja ilmastostrategiasta sanotaan:” Suomi kannattaa sähköjärjestelmän pitämistä mahdollisimman markkinaehtoisena”.  Jotta tämä toteutuisi, voitaisiin ensimmäisenä luopua turhasta tuulivoiman tukemisesta, jolla säästettäisiin 3 – 4 miljardia € (syöttötariffi 2 miljardia + säätövoima ja verkot 1 -2 miljardia). Keskitytään energiatehokkuuteen ja lähienergiaan sekä uuteen teknologiaan, joka voi mahdollistaa jopa puhtaan hiilen polton.

Mitä tulee sitten oman ilmastomme laatuun, Atte Korholalla on paljon helpompia ja nopeampia keinoja ilmastomme parantamiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Vihreiden ilmastouskonto on käytännössä linkolaisen ekofasismin (ns. syväekologia) parlamentaarinen muoto.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Tiedän, että joltain vihreältä tulee kohta väite, että ilmastolaki luo lisää cleantech-yrityksiä ja näin lisää työpaikkoja.

CT-yritysten liikevaihdosta 90 % tulee kymmenen suurimman yrityksen liikevaihdosta. Näitä ovat esimerkiksi Neste Oil, ABB, Metso, Wärtsilä Diesel, YIT ja Outokumpu. Toisin sanoen ikivanhaa savupiipputeollisuutta ikivanhoine tuotteineen, joiden markkinoinnin edistämiseksi on keksitty CT-tuoteet. Neste Oil komeilee CT-yritysten kärkipaikalla tuhottuaan Indonesian palmumetsiköitä vihreiden myötävaikutuksella.

Keskisuuret CT-yritykset ovat edellisten pienempiä kilpailijoita tai perinteisiä konepajoja, jotka valmistavat komponentteja jollekin toiselle yritykselle, joka mahdollisesti toimii jossain määrin uusiutuvien energioiden kanssa. Esimerkiksi Moventas, jonka juuret ovat Santasalo-Valmet-Metso akselilta, on ikivanha teollisuuden vaihteistoja valmistava (hyvä sellainen) konepaja, jonka tuotteita jotkut tuulivoimayhtiöt ovat sittemmin soveltaneet tuotteisiinsa.

Siiten on suuri joukko pieniä CT-yrityksiä, jotka toimivat kierrätyksen, jätteiden keräyksen ja lajittelun parissa, roskapussien valmistuksesta alkaen, tai toimivat alihankkijana jollekin suuremmalle yhtiölle.

Kaikkien edellä mainittujen niin suurten kuin pienempienkin markkinat ovat viennissä eikä suunniteltu ilmastolaki niiden myyntiin tai markkinointiin tai kykyyn työllistää vaikuta yhtään mitään. Jos sitten tarkoitetaan ilmastolain työllistävällä vaikutuksella ct-yritysten kotimarkkinoita, niin kaikki niiden liikevaihto on ilmastolain pakolla otettu pois tavallisilta kuluttajilta ja kansalaisilta. Ihmiset pakotetaan käyttämään jotain CT-tuotteita, joka on pakkomyyntiä ja pakkoinvestointeja, tulonsiirtoa köyhiltä rikkaille. Aivan kuten taannoin paljon parjattu ja osittain kumottu paskalaki.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Jokainen uusi Cleantech-työpaikka vie kolme työpaikkaa muilta aloilta, niin kallista se on.

Pjotr Hadermann

''Vihreiden ajama ilmastolaki on turha ja romuttaa vain taloutemme''

Tuon pitäisi olla kaikille selvää.

Ei ole montaa päivää, kun Jaakko totesi yrittämisen olevan Suomessa helppoa kuin puuron lusikointi lapiolla.

Kimmo Ålander

"Ei ole montaa päivää, kun Jaakko totesi yrittämisen olevan Suomessa helppoa kuin puuron lusikointi lapiolla."

Yrittämisestä ja yrittäjästä puhuminen yhtä tylsän yleistävää, kuin feminististien tapa puhua miehistä samaistaen. Yrittäjät ovat henkilöitä ja alat, joilla he toimivat kaikin mahdollisin tavoin erilaisia.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Ei kuulu asiaan, mutta tarkalleen sanoin:"Yrittäminen on vaikea laji ja siinä ei pärjää kuin parhaat". Petterille sanoisin vielä, että yrittämisen ja siinä onnistumisen ensimmäinen ja tärkein ominaisuus on positiivinen ajattelutapa ja elämän asenne.

Ilmastolailla tullaan entisestään vaikeuttamaan yrittämistä. Ilmeisesti vihreiden tavoitteena on sekin, että kukaan ei saa pärjätä eikä varsinkaan rikastua onnistuessaan.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Totta on, että Suomi on jo "ilmastotavoitteessaan" siinä lienee syy, että vihreä some Satu Hassia myöten täysin kritiikittömästi pelottelee kaikenpäivää katteettomilla ja aivan älyvapaillakin "se on pahempaa kuin luulimmekaan" skenaarioilla, milloin kutistuvat linnut, milloin kalat,
vaan ainoastaan siitä voimme olla varmoja, että joidenkin tahojen edustajien aivot ovat kutistuneet ja se johtuu sisäisestä ja ylitsepääsemättömästä poltteesta olla vaikuttamassa.

Mitäs positiivista "ilmastonmuutos"vihreydellä on saatu aikaan, tai oltu myötävaikuttamassa.

Antakaa yksi esimerkki, vain yksi riittää.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"Mitäs positiivista "ilmastonmuutos"vihreydellä on saatu aikaan"

Tästä tulee hykerryttävä episodi ihmiskunnan kronikkaan.

Käyttäjän mikkottaavitsainen kuva
Mikko Taavitsainen

Erinomainen kirjoitus Jaakko Ojaniemeltä. Ympäristöministeri Ville Niinistökin kertoi tuossa A-studiossa ilmastolain tavoitteen selvästi: "Ilmastolaki ohjaa kaikkia muita lakeja…". http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2013/08/ville-....

Aki Mönkkönen

Niin. Ilmastonmuutokseen emme voi vaikuttaa mitenkään, vaikka lopettaisimme kaiken teollisuutemme ja keskittyisimme vain moralisoimaan toisiamme oikeasta polttotekniikasta takassa.

Ekofasistien ilmastolaki on kuin juutalaislaki Kolmannessa Valtakunnassa; Kaikkien on oltava samaa mieltä siitä, olipa mitä etnistä ryhmää hyvänsä ja alistuttava sitä toteuttavan ideologian ja puolueen mielipuolisimpiinkin toimenpiteisiin, kyseenalaistamatta niitä, tai...

Käyttäjän NiiloKrki kuva
Niilo Kärki

Vihreiden on jo aika esittää asialliset perusteet CO2 hypetykselle.

JOS aiomme yrittää vaikuttaa CO2 tasoon ilmastossamme, on vastattava ensin kysymyksiin: Mikä on se oikea - hyvä - optimitaso, jota tavoittelisimme? ja miksi yrittäisimme vaikuttaa - mikä siitä tekisi optimitilanteen ?

Oheisena esimerkkejä eri aikakausilla vallinneista CO2 tasoista.

http://wattsupwiththat.com/2013/08/08/an-illustrat...

Riisi Roska

"ei meidän tarvi ei me voida, koska joku muu kuitenkin..." ja samaan aikaan ne toiset/kiinalaiset ajattelee "no ei me aleta vähentämään, kun ei kukaan muukaan kuitenkaan..."

tämä egoistinen ja harhainen logiikka on tuhoisa.

Janne H. Anttila

Suomen ilmasto- ym. ympäristönsuojelulait olkoon yhtä ankaria kuin tähänkin saakka.
MUTTA tuontitavarat:
1) vaaditaan näiltä yhtä tiukka ympäristönsuojelusertifikaatti kuin täälläkin
2) vaaditaan halpamaiden tuotantolaitoksilta siirtyminen 40-tuntiseen työviikkoon ja lapsityövoiman kieltäminen
3) rahti(ja matkustaja)laivoille yhtä tiukat päästödirektiivit kuin EU:ssa autoillekin
4) laivojen ja lentokoneiden polttoaineille sama vero kuin meillä bensiinille ja dieselille.
Eiköhän tämän jälkeen globaalisesti krääsän tuotanto ja kuljetus ala laskea, hiilivoimaloiden ym. rakentaminen hiipua ja ilmasto kummasti normalisoitua.

Toimituksen poiminnat