JaakkoJuhaniOjaniemi

Greta Thunberg - anarkistien asialla

Maailmalla melkein joka maassa toimii anarkistien ideoima Extenction Rebellion-liike. Suomessa liike kulkee nimellä Elokapina.

 

Extenction Rebellion liike on saanut alkunsa Englannista, jossa sen ideologeja ovat olleet viher-vasemmistolaisaktivistit Roger Hallam, Alison Green ja Stuart Basem. Ruotsissa liikkeen johtohamo on ollut Bo Thorén, joka on ollut ideoimassa ja tukemassa Greta Thunbergin koululaislakkoja.

 

Vaikka liikkeen nimi viittaakin lajien sukupuuttoon ja sitä kautta ilmastonmuutokseen, liikkeen kantaisät antavat ymmärtää, että kyse ei ole ilmastonmuutoksesta, vaan vallankumouksesta. Ilmastonmuutoksen vastustaminen on vain keino saada massat liikkeelle, mutta muuten ilmastonmuutoksella ei ole maininnan arvoista osuutta alkuperäisenä motivaattorina.

 

Extinction Rebellionin Suomen-osasto on koonnut YouTubessa opetusvideoita. Niissä ja muussa taustamateriaalissa liikkeen tavoite sanotaan suoraan: ei enempää eikä vähempää kuin globaali vallankumous. Elokapinan perimmäinen tehtävä on hälventää nykyjärjestelmän harhat, ilmastonmuutosta ”syvemmät” ongelmat, jollaisina nähdään mm. valkoinen ylivalta, eurosentrismi, heteronormaalisuus, taloudellinen epätasa-arvoisuus ja luokkahierarkia. On kaadettava kaikki hallinnot maailmassa, mieluiten samaan aikaan, ja korvattava ne liikkeen jäsenillä.

 

Liikkeen toimintaperiaatteisiin kuuluu lasten, naisten, vanhuksien ja muutenkin heikoimpien ihmisten saaminen liikkeen toimintaan mukaan. Ei ole sattumaa, että talven ilmastokampanjat keskittyvät koululaisiin. Hallam selittää, että tärkeimmät ryhmät ovat lapset, nuoret, vanhukset ja naiset. Liikkeen keskeinen ajatus on aktivistien haavoittuvuus, laittomasta toiminnasta ennen pitkää seuraava väkivalta ja tätä kautta kerättävä sympatia.

 

Ilmastopelolla agitoitujen lasten ja muiden haavoittuvien ihmisryhmien massoja pyritään käyttämään aseena yhteiskuntaa vastaan ja toisaalta eräänlaisina ihmiskilpinä. Suunnitelma on koko ajan ollut, että osa heistä loukkaantuu tai menettää henkensä, jotta liike saisi lisää tukea ja ihmisiä kaduille. Suurin osa etulinjaan joutuvista ei edes tarvitse tietää liikkeen varsinaista päämäärää. Osa ei edes välitä. Kyse on tietämättömien massojen ohjailusta.

 

Samainen liike näyttää olleen suuressa roolissa koko koululakkoaallon käynnistymisessä. Ensimmäinen lakkoilija Greta Thunberg kertoo Facebookissa, että alunperin idea tuli Bo Thorénilta ja sitä kehiteltiin hänen aktivistiryhmänsä kanssa. Thorén on ollut Extinction Rebellionin keskeisimpiä ruotsalaisia toimijoita. Greta osallistui myös PR-toimistonsa kanssa Extinction Rebellionin kapinajulistukseen, jolla  liikkeen julkinen toiminta polkaistiin toden teolla käyntiin Lontoossa lokakuussa 2018.

 

Greta Thunbergille on ehdotettu jopa Nobellin rauhanpalkintoa. Hieno tarina, mutta kaikki ei ole ehkä sitä kuin näyttää. Gretan toimintaa ovat olleet ohjailemassa hänen ilmastokirjaansa myyvät julkkisvanhempansa ja  PR-firma sekä Bo Thorenin Extenction ruotsalainen elokapinaryhmä. Olisiko rahallakin jotain vaikutusta? Al Core tienasi ilmastoluennoillaan kymmenien miljoonien omaisuuden ja hänen jalanjälkiään seuraa joukko muita julkisuuden henkilöitä paasaamassa samasta asiasta ja keräämässä miljoonien luentopalkkiot. Niin myös Greta Thunberg, joka vastikään osallistui Arnold Schwarzeneggerin yhteiseen luentoon Arnoldin kotikaupungissa Wienissä.

 

Lisää Extenction Rebellion toiminnasta on mm. täällä:

https://ilmastotiede.wordpress.com/2019/03/28/extinction-rebellion-ilmastotempauksissa-ei-ole-kyse-ilmastosta/

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Olen kokemusperäisesti havainnut, että Greta Thunbergin sanomiset ovat arvostelun ulkopuolella. Mikä tahansa vasta-argumentti voidaan kumota sanomalla että sen esittäjä on keski-ikäinen setämies jolle asia ei oikeastaan kuulukaan koska tämä kohta kuolee vanhuuteen ja nuorissa on tulevaisuus.

Keulakuva on taiten valittu. Uskottavuutta ei tunnu vähentävän edes tämän äiti joka kertoo Gretan näkevän hiilidioksidimolekyylit paljain silmin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Hyvin valaiseva kirjoitus ilmastonmuutosvouhotuksen perimmäisistä tarkoituksista, - kiitos.
Tämä pitää julkaista laajalevikkeisissä lehdissä joka kylässä ja kaupungissa.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Melkein kaikki yhteiskunnalliset liikkeet ovat nykyään tavalla tai toisella kaupallisia. Jopa Flat Earth -porukka saa liikkeelle innokkaita yrittäjiä. Mailmankatsomuksien luominen ja levittäminen ovat aina olleet elinkeino, ja sekaantuneessa ajassamme on tilausta kaikelle.

Ehkä parhaiten integroitunut ja menestynyt maailmankatsomusmarkkina on militarismin erilaisia esiasteita kaupitteleva kansallisen ja/tai arvoyhteisöllisen tason touhotus.

Ilmeisesti ainoa järkevä keino tässä tilanteessa on luoda lisää ja lisää maailmankatsomuksia, niin että varmasti riittää, ja jotkin uusista kuvioista sopivat uusiin kehittymässä oleviin tilanteisiin.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Tampereella nämä välkkyt tuhrivat kirjastotalon (Metso) portaikon seiniä.

Käyttäjän MikkoMarttila kuva
Mikko Marttila

Kumpaan nyt sitten kumarrat Ojaniemi, kauppaehtoiseen pääomakeskeiseen järjestelmään vai vaihtoehtoiseen pääoman vastaiseen ajatteluun?

Kirjoituksesi oli kyllä mielenkiintoinen liittyen Gretan taustoihin, mutta edelleen asetat Anarkistit - pääsääntöisesti pääoman vastustajat, vastakkain pääoman kanssa.

Ilmastonmuutokseen liittyvät osatekijät eivät liity tämän kirjoituksen mukaan ihmisten toimiin hiilidioksidipäästöjen osalta, vaan ahneeseen "globalistielitistiin", Al Goreen, joka ryöstää kunnollisten kansalaisten varallisuuden?

Jos asiaa ajaisi "kapitalisti", muuttaisi tämä katsantokantaasi ilmastonmuutokseen liittyvissä kysymyksissä?

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Minä kumarran realistista ajattelutapaa ja maalaisjärkeä.

Väitän, että olen tavoiltani vihreämpi kuin useimmat vihreiden äänestäjät ja paljon paljon vihreämpi kuin vihreiden keulakuvat. Minä kierrätän ja kompostoin. Omasta maasta saan vihannekset ja juurekset. Järvestä itse haen kalat ja metsästä luomulihaa. Omasta metsästä polttopuut, on ilmalämpöpumppua ja muuta. Polkupyörästä puhumattakaan. Mutta vihreitä en äänestä.

Ilmastonmuutoksen vastustaminen on jo ajat sitten menettänyt uskottavuutensa. Kaikki siihen liittyvä on kaupallistettu. Vihreiden lempiaiheen Cleantechin nimissä mainostetaan nykyään jo katuharjoja ja toisaalta Fortumia pidetään cleantechin mallikuvana, vaikka se on nykyään Saksan suurimpia hiilivoimaloiden omistajia ja tuhoaa samaan aikaan palmumetsiä (lue hiilinieluja) Indonesiassa.

Al Core kulkee saman 10 vuotta vanhan powerpoint esitelmän kanssa ympäri maapalloa valehtelemassa ihmisille kaikenlaisia uhkakuvia hintaan 100 000 $ per 45 minuutin luento. Emäkusettaja.

anita frisk

Nykyvihreät tuskin tunnistavat luontoa vaikka se purisi heitä nenään. Muistan, kun Anni Sinnemäki pari vuotta sitten kirjoitti laajan draaman kuinka hän melkein pyörtyi kauhusta nähdessään valtioneuvoston katolla linnun hyökkäävän toisen linnun kimppuun. Ei noin saa tehdä, ja oma lapsikin joutui tämän kammottavan luonnonvastaisuuden todistajaksi.

On jopa kaupunkilaisjärjellekin täysin käsittämätöntä, että yksi aihe käsiteltäessä ilmastonmuutosta on tabu: tolkuton väestönkasvu. Sen ympärillä hipsutellaan hienotunteisesti koska vauraissa länsimaissa sitä ei ole ja missään tapauksessa ei saa syyllistää niitä maita joissa sitä on. Jos tosiasioista ei "korrektiuden" nimissä saa edes puhua, on aika turha odottaa mitään positiivisa tuloksiakaan.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

On se ihme kun historiasta ei mitään opita. Eihän länsimainen demokratia täydellinen ole vaan täynnä vikoja. Mutta jos vähän perehtyy näihin vallankumouksiin ja "vaihtoehtoisiin järjestelmiin" niin löytää vain tuhoa ja kärsimystä.
Nämä ilmastovallankumoukselliset eivät ole mitään muuta kuin 2000-luvun taistolaisia (jos et tiedä mitä nämä olivat niin googleta) tai punakhemerejä. Tutkijat olivat näiden innokkaimmat tukijat.

Käyttäjän MikkoMarttila kuva
Mikko Marttila

Taistolaisuus on tuttua ja kommunismin perintö on myös jokseenkin tiedossa. Toinen asia on sitten, kumpaa tuet: Ilmastonmuutoksen vastaista taistelua vai sen kieltämistä ja pään pensaaseen työntämistä? Viralliset totuudet eivät välttämättä ole koko totuus, se on oikeastaan luonnonalaisuus ja siksi ilmastonmuutoksestakin voi kiistellä, mutta sen olen useasti todennut, että kaikki mihin raha koskettaa, muuttuu välittömästi kyseenalaiseksi aivan, niin kuin Ojaniemikin tässä ihan itse tuntuu osoittavan?

Anarkismin oppi periaatteessa on yksilönvapauden oppia ja keskitetyn vallan vastustamista, joten tavallaan Ojaniemi tässä tukee Anarkismin perusoppia, mutta toisaalla ilmeisesti tukee vallalla olevaa yhden totuuden ja hallinnon järjestelmää pitäytymällä "vanhoissa hyvissä valtaopeissa."(jota hän ei tokikaan tuo varsinaisesti tässä esille, mutta oletetaan nyt vaikka.)

Ilmeisesti ilmastonmuutoksessa nyt kuitenkin pelätään enemmän harhaoppisuutta ja "kusetusta" ,kuin että varsinaisesti oltaisiin juuta tai jaata mieltä ilmastonmuutoksesta?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ilmastonmuutoksen vastaista taistelua vai sen kieltämistä ja pään pensaaseen työntämistä?

Tässä se taistolaisuuden henki. Mustavalkoinen jako. Olet joko täysin 120% puolesta, etkä kyseenalaista mitään tai olet meitä vastaan ja vihollinen.

Joko haluat laulaa sokeasti olen kommunisti ja neuvosto-ohjus on rauhanohjus tai olet meitä vastaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #11

Blogissa on hyvä pointti: "Ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun" motiiveina ei välttämättä ole ilmastonmuutoksen torjuminen, vaikka yleensä kaiketi seuraajat niin kuvittelevatkin. Esimerkkejä löytyy pilvin pimein siitä, miten "taistelulla" perustellaan toimia jotka eivät mitenkään vähennä päästöjä tai muutenkaan liity ilmastoon vaan rahan uudelleenjakoon. Kirkkaimpana varmaankin Saksan "Energiewende".

Kotikunnassani neljän (!) tuulivoimalan alueen kaavoittamista perusteltiin ilmastonmuutoksen estämisellä. Jokainen sisimmässään kai ymmärtää etteivät ne mitää estä mutta viesti putoaa paremmin kuin pääomasijoittajan ja maanomistajien ansainnan turvaaminen verovaroista.

Jos haluat tuoteellesi tai palvelullesi näkyvyyttä, goodwillia ja mahdollisesti verotukea, väitä sen estävän ilmastonmuutosta. Paina vaikka tuulimyllyn kuva pilsneripurkin kylkeen ellet muuta keksi.

Veikko Pitkäkari Vastaus kommenttiin #14

Telkkarin mainosten mukaan Flooraa levitetään leivän päälle ilmastomuutosta torjumaan. Kukapa olisi uskonut 60-luvulla sen margariinin olevan niin tärkeää ainetta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #17

Liittyykähän se jotenkin kissaluvun vähentämiseen?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #26

Nuorempi polvi ei kyllä tätä herjaa ymmärrä...

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen Vastaus kommenttiin #30

Ennen pantiin kissat multaan,
nyt ne pannaan Suvikultaan...

(Suvikulta oli 60-luvun leivontamargariini, muistelen.)

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #39

Oliko se Paasivaaran margariinia...?

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #14

Kaikesta negatiivisesta voi nykyään syyttää ilmastonmuutosta. Jos mulukku ei 10 kaljan jälkeen toimikaan, niin ei kannata masentua. Se ilmastonmuutos perkele sen teki.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Mikko, ns demokraattiset länsimaat ratkaisevat ilmastonmuutoksen ongelmat, ei siihen anarkismia tarvita. Ne onnistuvat siinä juuri siksi kun niillä on rahaa tehdä se. Anarkismin tuhoama talous ei siihen pysty kuten ei köyhät kehitysmaatkaan. Kiina, Intia ja Venäjä eivät edes halua. Ainoa toivomme on tässä rahakapitalismissa, joka ei halua tuhoutua vaan ryhtyy toimeen. On jo ryhtynyt.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Extinction Rebellionin toimintaperiaatteet muistuttavat hyvin läheisesti 1970-luvun Baader-Meinhof ryhmän toimintaa tai Rote Armee tai Brigade Rosse.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Jos joku suomalaisperhe laittaisi ALAIKÄISEN ,autismia potevan lapsensa poliittisten huuhaa-yhteisöjen etujen takia lapsen terveyttä VAARANTAEN tällaisiin mainoksiin,perhe ei lastaan/lapsiaan näkisi enää seuraaviin 6 vuoteen,jos enää sittenkään.(suomessa nämä lapset joutuvat kadulle)

Lastensuojeluilmoitus ja vanhemmat vastaamaan teoistaan oikeuteen.Milloin suomessa kirjanmyyntiään edistävien vanhempien lauma ilmottautuu sieltä saman asian ja aatteiden piireistä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Greta kirjoittaa vielä aikoinaan muistelmansa, jossa hän kauhistelee sitä kuinka häntä on lapsena aivopesty ja käytetty hyväkseen säälimättä.

Käyttäjän Saku-MiskaRentola kuva
Saku-Miska Rentola

Suomessa ovat todennäköisesti vihreät ja vasemmistoliitto halunneet hallitusohjelmaan kirjauksen kansalaisaloitteen allekirjoittamisen alaikärajan laskemisesta 15 vuoteen. Ilmastolakkolaiset ja heitä agitoivat ovat kirjauksesta taatusti mielissään, kun nämä vaikutuksille alttiit lapset saadaan äänestämään erilaisia "ilmastonmuutosta vastustavia" kansalaisaloitteita.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Ohoh, professori Kulmala on mennyt mukaan anarkistien liikkeeseen!

”Suomessa tiedeyhteisön nimilistan keräämisen toteuttivat Extinction Rebellion (Elokapina) -aktivistit. Liike rantautui Suomeen marraskuussa. Mukaan saatiin yli 1200 tiedeyhteisön jäsentä, joista ilmastotieteen puolella kansainvälisesti tunnetuin lienee Markku Kulmala.”

Ja venäläisetkin (!) ovat sekaantuneet liikkeeseen (rahoitusta ?)
”Myös Venäläisen RT-median lähetyksissä Hallam selittää juurta jaksain, kuinka hallintojen kaataminen käytännössä tapahtuisi. Kahdessa puolen tunnin jaksossa RT:n juontaja toistaa Extinction Rebellionin sanoman sellaisenaan ilman mitään kritiikkiä ja kuvaa läntisiä demokratioita mm. korruptoituneiksi ja rikollisiksi.”

Huhhuh!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ilmastobisneksessä tehdään rahaa, kyllä venäläiset siinä haluavat olla mukana, niin kuin Kulmalakin omilla lausunnoillaan. Kulmalan lausunnot ovat rahanarvoista hyötyä bisneksessä jossa Suomi on valtion takuulla maksajan osassa. Laki syöttötariffi/takuuhinta tuulivoimalla tuotetusta sähköstä valtion takuulla. Miljardi bisneksestä on kysymys ja valtavasta ympäristö katastrofista, ja kaikki Suomen tappioksi.

"Ylen useista lähteistä saaman tiedon mukaan SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne soitti ohjeistusta porilaisille kaupunginvaltuutetuille ennen kuin demarit tekivät Lammin tuulipuistoa koskevan myönteisen ryhmäpäätöksen."
https://yle.fi/uutiset/3-10093835

- Antti Rinne on sotkeutunut tuulivoima bisnekseen ja auttaa nyt venäläisen sijoittajan hankkeen onnistumista Suomen pääministerinä.

"Satawindin suuromistaja Igor Pavlov kävi tutustumassa suunnitellun
Lammin tuulipuiston alueeseen toimitusjohtaja Jussi Kokkilan
opastamana torstaina. Taustalla näkyvän maston avulla mitataan paikan
tuulioloja."
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/tuulipuis...

http://ykirikkl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251490-tu...

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Hah, Venäjä jonka talous perustuu fossiilisiin ei kyllä varmasti ole tämän liikehdinnän takana. Se että yksi Igor omistaa tuulipuistoja, on pieru Siperiassa.
Ilmastobisnes terminäkin on aivan absurdi, ihan kun tarkastelee top100 firmoja. Oil&Gas kun poistaa, tyhjentyy lista kummasti, denialistit myös toistelee Suomessakin mm. Kochin veljeksien viljelemiä väitteitä.
Onhan tällä huumoriarvoa, mutta välillä panee miettimään mitkä motiivit TEILLÄ on?

Kari Seppänen Vastaus kommenttiin #18

Venäläisiä kiinnostaa länsimaiden heikentäminen ja tietysti maakaasun myynti siinä sivussa. Näiden tavoitteiden edistämisessä erilaisten ympäristöjärjestöjen rahoittaminen ja ohjailu sekä disinformaation luominen ja levittäminen näyttävät olevan avainasemassa.

https://www.euractiv.com/section/global-europe/new...

"Asked about the climate change protests in Europe and the allegations of foreign interference, Klimkin was adamant that Russia was involved, and that Moscow’s attempts at meddling were “mind-boggling”.

“It’s a point of exchange with all our partners. Russia has been supporting stirring up trouble around Europe because Russia’s goal is to weaken up the democratic institutions and to weaken the EU as such. Climate change protests: definitely yes. Different pseudo-environmental organisations: look at Italy, where they are trying to disrupt the future gas pipelines”, he said.

He was referring to the protests of local authorities in Puglia against the Trans-Adriatic pipeline (TAP), designed to bring gas from Azerbaijan to the peninsula."

Yhdysvalloissa Venäjä tukee rahallisesti ja mm. RT:n propagandan kautta liuskekaasun ja uusien kaasu- ja öljyputkien vastustajia. Tavoitteena tietysti kaaoksen luomisen lisäksi vähentää USAn öljyn- ja kaasuntuotantoa.

https://spectator.org/the-russian-collusion-story-...

"The U.S. House Science, Space, and Technology Committee’s “Russia’s Social Media Meddling in U.S. Energy Markets” details Russian funding of U.S. environmental groups, which used resources to protest the process of fracking and the existence of the Keystone pipeline. Russia, the world’s largest oil producer, figures to watch the U.S. surpass it within five years. Killing fracking and the pipeline stand as two ways for Russia to avert this fate.

Rep. Lamar Smith, the chairman of the committee, describes the “mechanics of Russia’s scheme to use nonprofit entities to influence U.S. public policy and public opinion” with regard to oil and gas and the fracking process. Smith points out that “publicly available reports connect the dots” between U.S. environmental groups and a Bermuda-based shell company known as Klein Ltd. that operates as a “pass through” organization for foreign funds."

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #19

Tuossa mielessä toki, tarkoitin Greta Thunberg keissiä ja nuorten ilmastolakkoja. Totta kai he erilaisen disinformaation ja vaikuttamisen keinoin omia etujaan pönkittää.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #18

Ilmastonmuutoksen hillintään kaupataan tuulivoimaloita sähköntuotantomuodoksi.

"Maailmanlaajuisesti on tuulivoimaa ja aurinkopaneeleita rahoitettu 4 000 miljardilla dollareilla. Tämän on myös fossiilienergiateollisuus pannut merkille, josta on paradoksaalisesti tullut tuuli- ja aurinkoenergian huomattava tukija ja rahoittaja."

http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277138-pi...

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #18

Saksan liittokansleri Angela Merkel antoi tiedotteen, jossa hän kertoi Saksan tiedustelupalvelun mukaan venäläisten rahoittavan Euroopan ilmastoaktiivien mm.Extinction Rebellion toimintaa.

Sama ihmetyttää myös Suomessa. Mistä rahoitukset ilmastokapinoihin tulevat?

Aikanaan muutamia vuosia sitten oli kampanja Ilmastotalkoot. Sen kustannukset on laskettu olevan 4 milj. €. Ilmastotalkoot toteutti Demos Helsinki Oy niminen konsulttifirma.

Viime talvena käynnistyi Ilmastoveivi-2019 niminen kampanja. Siinä matkittiin Greta Thunbergin metodeja ja sen keulahahmoksi ilmoittautui opiskelija Laura Kolehmainen. Liikettä lanseerattiin yksittäisen opiskelijan käynnistämänä liikkeenä. Sittemmin on käynyt ilmi, että niin Laura Kolehmainen kuin muutamat muutkin liikkeen keulahahmot ovat olleet samaisen Demos Helsinki Oy nimisen konsulttifirman palveluksessa.

Edelleen kysymys, mistä rahat ja kuka maksaa?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #25

"Edelleen kysymys, mistä rahat ja kuka maksaa?"

Esimerkiksi veroista.

Siinä ei ole mitään väärää. Näinhän se teollistuminenkin tehtiin.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

”Tänä vuonna eräät eurooppalaiset poliitikot, Merkel etunenässä, ovat väittäneet Venäjän olevan nykyisen ilmastoliikehdinnän takana.

Jos tällaista hybridivaikuttamista tapahtuu, Extinction Rebellion saattaisi olla yksi todennäköisimmistä kanavista sille. Yksi liikkeen isähahmoista ja Occupy-liikkeen perustajista Micah White väittää Guardian-lehdessä Venäjän disinformaatioagentin ottaneen häneen yhteyttä vuonna 2016.

Hän kertoo myös Occupyn saaneen huomattavaa tukea Venäjältä. Hänen mukaansa RT (Russia Today) tuki liikettä ”aggressiivisesti”. Myös Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset kertovat RT:n olevan yksi kanava Kremlin ympäristöpropagandalle. ”

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ilmastonmuutosvouhotuksesta Rauno Kontro selvitti hyvin yksinkertaisesti asian:

"Ei tarvita kuin yksi väite kumoamaan koko ilmastomuutoshysteria. Kyse ei ole kuin siitä että takaisinsäteily tai säteilypakotteet ovat täysin termodynamiikan lakien vastaisia. On suorastaan huvittavaa kuinka jotkut jopa arvostetut professorit väittävät että nämä eivät ole termodynamiikan lämmönsiirtolakien vastaisia.

Ymmärrän että valhetta pitää pitää yllä. Tuhansia miljardeja on palanut yksinkertaisen asian ymmärtämömyydessä. Suurempaa katastrofia rahallisesti ei edes mikään luonnonmullistus ole vielä aiheuttanut."

Ilmastonmuutosta ylläpitää hyvä bisnes, ja valtion takuuhintaa nauttiva tuulivoima on siitä hyvä esimerkki.

Venäläiset sijoittajat ovat siinä mukana niin kuin muutkin sijoittajat jotka haluavat Suomen valtion takuulla hyvän tuoton sijoitukselleen.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Täytyy kyllä ihailla joidenkin henkilöiden itseluottamusta. Jos itse olisin arvostettujen professorien kanssa jostain eri mieltä, en ihan ensimmäisenä olettaisi heidän olevan väärässä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Ilmastonmuutosta ylläpitää hyvä bisnes, ja valtion takuuhintaa nauttiva tuulivoima on siitä hyvä esimerkki."

Ei valtion takuuhinnassa ole mitään väärää.

Teollistuminenkaan ei tapahtunut markkinaehtoisesti muualla kuin britanniassa. Eikä asiat kehity markkinaehtoisesti. Antiikissa oli alkeellisia höyrykoneitakin tehty mutta ei teollistuminen tapahtunut markkinaehtoisesti kun orjat olivat niin halpoja.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Älä nyt puhu läpiä päähäsi, kommunismi ei toimi. Tuulivoima ei ole itsessään kannattava sähköntuotantomuoto, tämä on fakta.

Jos yksityinen bisnes ei ole markkinoilla kannattava, se loppuu konkurssiin. Eikö Neuvostoliiton hajoaminen opettanut mitään.

Hyvä bisnes kehittyy markkinaehtoisesti jatkuvasti, se muuttuu ajassa aina ihan luonnollisesti.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #46

"Hyvä bisnes kehittyy markkinaehtoisesti jatkuvasti, se muuttuu ajassa aina ihan luonnollisesti."

Historia todistaa päinvastaista.

Antiikin aikana tunnettiin höyryvoima mutta teollistumista ei tapahtunut koska orjat olivat halpoja.

Nyt on sama tilanne fossiilisista eroon hankkiutumisen kanssa koska ne ovat halpoja.

Itseasiassa ainoa paikka missä teollistuminen tapahtui markkinaehtoisesti oli britannia. Kaikkialla muualla teollistumiseen laitettiin resursseja muuten kuin markkinaehtoisesti.

Jenkit kävi kuussa niinikään verovaroilla, ei markkinaehtoisesti. Verovaroilla siis nostivat teknologian tasoa, että saatiin jänniä materiaaleja, ilmailutekniikkaa ja puolijohteita.

Markkinaehtoisuus kun EI KEHITÄ riskialtiita juttuja kun yksityinen raha sietää huonosti riskiä. Kun sitä riskiä vähentää veroista maksettavalla rahalla, saadaan markkinataloudessa kehitettyä asioita.

Nämä ovat ihan perus taloustietoa. Asioita ei tapahdu jos on liikaa riskiä suhteessa tuottoon ja riskiä vähennetään hajauttamalla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kukas sitä johtaa sitä taistelua ilmastonmuutosvouhotusta vastaan, ja miten on sujunut niinkuin omasta mielestä, vaikka nyt Suomen ja koko euroopan näkökannalta?

Puheenvuorossa tätä taistelua käydään, ja sen vaikutus onkin päätöksentokoon ollut huikea. :)

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

20 ihmistä kompannut täysin järjen vastaista ja mielikuvitukseen perustuvaa salaliittoteoriaa omalla nimellään ja kuvallaan.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Juha Makkonen, se sisälukutaito se on arvokas ominaisuus.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#32
Blogista lainattu:

"Kyse on tietämättömien massojen ohjailusta".
.....................

Siis tekstissähän väitetään, että joku anarkistiryhmä on keksinyt ilmastonmuutoksen käyttääkseen tätä apuna omien tavoitteiden saavuttamiseen. Siinä se blogistin mielestä onnistuukin koska typerät massat uskovat väitteen. Ja tätä typerää massaa ohjailemalla he saavuttavat oman tavoitteensa, vallankumouksen.

Täytyykö tämän tekstin typeryyttä vielä enempää perustella?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #36

Olet hyvä esimerkki typerästä massasta typerine väitteinesi, mm siitä että kasvisruualla estetään ilmastokatastrofi.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #36

"Siis tekstissähän väitetään, että joku anarkistiryhmä on keksinyt ilmastonmuutoksen käyttääkseen tätä apuna omien tavoitteiden saavuttamiseen."

Eihän siellä sellaista väitetä.

Ilmastonmuutos on mikä on ja sitä käytetään sitten verukkeena milloin mitäkin tarkoitusta varten. Pelotellaan, ahdistetaan uhkaillaan ihmisiä. Muodostetaan vallankumouksellisia liikkeitä ilmastonmuutoksen vastaisen toiminnan nimissä, mutta todellinen tarkoitus ja päämäärä on esivallan vastustaminen ja sen kumoaminen. Tai tehdään valtavaa liiketoimintaa. Myydään cleantech-merkkisiä harjan varsia.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #41

#41
Eihän siellä sellaista väitetä.
.....................

Blogista lainattu:

"Kyse on tietämättömien massojen ohjailusta".

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #53

Ei ole. Lainaus on Extinction Rebelleion opetusvideoista.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Lainaan nimimerkki ”Farmesiuksen” kommenttia ilmastotiede sivustolta, koska mielestäni ajatuksia herättävä :

”Koko ilmastoagendan alkulähde on todennäköisesti kansainvälisen eliitin ympäristöasioiden ajatushautomo Rooman Klubi, johon on sattumoisin kuulunut mm. ilmastouskonnon ylipappi Al Gore. Taustalla on misantrooppinen ideologia, joka tulee ilmi esim. Rooman Klubin omassa julkaisussa ”The First Global Revolution” (1991):

”Etsiessämme meidät yhdistävää uutta vihollista, saimme idean siitä, että saastuminen, ilmaston lämpenemisen uhka, vesipula, nälänhätä ja muut vastaavat sopisivat rooliin. Kaikki nämä vaarat ovat ihmisen toiminnan seurausta, ja ne voidaan voittaa vain muuttamalla asenteita ja käyttäytymistä. Todellinen vihollinen on siten ihmiskunta itse.”

Perimmäinen syy tämän agendan ajamiseen lienee kuitenkin globaalin verotuksen ja keskitetyn ylikansallisen hallinnon ajaminen, ja sitä kautta kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeuden romuttaminen, ts. se on tehokas keino ajaa globalismia. Tämä globalismi on käytännössä maailmanlaajuista kommunismia, ja keinot sen saavuttamiseen on esitetty YK:n ”kestävän kehityksen tavoitteissa” ja yksityiskohtaisesti karmaisevassa raportissa ”Transforming our world: the 2030 Agenda for
Sustainable Development”.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kansallisvaltiot kiinnostavat vain jotain pölhöpersuja. Globaaleja ongelmia ei ratkaista kansallisvaltioissa.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

No menipäs överiksi tuo kommentti. Aika moni asia on parhaiten ratkaistavissa juuri kansallisvaltiossa. Ei kylläkään ilmastonmuutos.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #42

Ilmastonmuutos, väestönkasvu, fuusion saaminen toimimaan... Siinä nyt muutama ongelmaa mitkä pitäisi saada ratkaistua.

Näistä vain viimeinen voisi periaattessa onnistua kansallisvaltiossa mutta ei tunnu olevan missään kansallisvaltiossa tarpeeksi rahoja siihen.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Ajatuksia herättävää tässä on lähinnä se, että aikuiset ihmiset näyttävät uskovan salaliittoteorioihin.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Vihreiden ja Vasemmistoliiton jäseniä lukuunottamatta yksikään järkevä ihminen ei tuohon nuoren naisen vouhotukseen ole koskaan uskonut. Ei sikäli yllätä, vaikka toisaalta nuo uskovaiset osaavat aina kuitenkin yllättää. Aina,

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Onhan näitä ilmastouskoon tulleita myös kepuissa ja kakoissa ihan h...tisti liikaa.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Ettei menisi liikaa överiksi, -niinkuin helposti somessa mennään, samoin US:ssa, ohessa perustietoa ilmaston muuttujista:

http://hannusinivirta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277...

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

50. Valitan, mutta ks. videoilla ei esiinny ainoatakaan varsinaista ilmastotutkijaa. Esitykset ovat muutenkin epäselviä ja epäjohdonmukaisia. Tiettyjä asioita pidetään myös itsestään selvinä, mikä tieteessä on vierasta. En haluaisi olla töykeä, mutta vaikuttaa denialismilta.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Ilmastontutkijaa ja ilmastontutkijaa. Minä en ole ilmastontutkija, mutta jos minä siteeraan jotakin ilmastontukijaa tai hänen tutkimuksiaan, niin kyllä se ilmastontukija on edelleen ilmastontutkija ja hänen tutkimuksensa ja julkaisunsa edelleen valideja.

Sceptical Science John Cook ei ole koskaan ollut mikään ilmastontukija, mutta hänen blogiansa referoidaan joka helvetin paikassa, kun tulee keskustelua ilmastonmuutoksesta.

Toisaalta IPCC:n paneeli käyttää hyväkseen ja tekee yhteenvetonsa noin 15 000 ilmastoalan julkaisuista. Yli 5000 julkaisua paljastui opiskelijoiden tekemiksi tai olivat joitain kevyitä lehtijulkaisuja, mutta eivät missään tapauksessa vertaisarvioituja. Lopuissakin on paljon ympäristöjärjestöihin kuuluvien tutkijoiden julkaisuja, jotka olivat ristiin vertaisarvioineet toistensa julkaisuja.

Sitä paitsi videolla Mauri Timonen on erittäin kuuluisa lustotukija ja hänen tutkimuksiinsa perustuvat ilmastotutkimuksissa esitetyt lämpötilajaksot ennen varsinaisia mittauslaitteita.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Yli 5000 julkaisua paljastui opiskelijoiden tekemiksi tai olivat joitain kevyitä lehtijulkaisuja, mutta eivät missään tapauksessa vertaisarvioituja."

IPCC:n lähdeluettelot löytyvät julkaisuista, voit varmasti helposti osoittaa sieltä muutaman tuollaisen lähteen.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #57

"The Intergovernmental Panel on Climate Change has repeatedly and falsely claimed that it depends entirely on peer-reviewed papers. Donna Laframboise used volunteers to check this claim and found that a significant part of the references in the fourth assessment report of the IPCC were to ‘grey literature’–that is, press releases, ‘reports’ from pressure groups and the like, which are not remotely the normal peer reviewed scientific literature."

http://www.noconsensus.org/ipcc-audit/findings-det...

"Viiden viikon kuluttua nelisenkymmentä tutkijaa 12 maasta oli käynyt läpi kaikki 18 531 alaviitettä. Tuloksena oli, että niistä 5 587 (eli runsaat 30 %) oli peräisin lähteistä, joita ei ollut vertaisarvioitu: lehti- ja aikakauslehtiartikkeleista, julkaisemattomista akateemisista kirjoituksista, keskustelureferaateista, Greenpeacen ja WWF:n laatimista asiakirjoista,
lehdistötiedotteista yms. Tämä aiheutti lievästi sanottuna sensaation ottaen huomioon IPCC:n liturgian vertaisarvioinnista. Donna Laframboise ja hänen tutkijaryhmänsä julkistivat tuloksensa lehdistötiedotteessa huhtikuussa 2010.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #59

Nämä "tutkimukset" ovat usein sellaisia että niissä viitataan joihinkin muihin tutkimuksiin tai tutkimustuloksiin.
Eivät siis mitään varsinaisia tutkimuksia.
Itselläni on ylipäätään vaikea kuvitella että maailmassa olisi tehty 10 000 oikeata tutkimusta aiheesta.

Sitten on näitä "tutkimuksia" joissa verrataan eri tutkimuksia ja sitten "keskiarvosta" vedetään johtopäätöksiä.

Kuitenkin keskiarvohan ei merkitse yhtään mitään. Yhtä vähän kuin mielipide.

Täytyy muistaa että kun on heitetty kruunua/klaavaa miljoona kertaa niin seuraavalla kerralla mahdollisuudet ovat edelleen fifty-fifty.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #59

No tuo on jo aikalailla eri asia kuin 'kevyt lehtijulkaisu'.

Näin IPCC ohjaa toimintaansa itse:
"Because it is increasingly apparent that materials relevant to IPCC Reports, in particular, information about the experience and practice of the private sector in mitigation and adaptation activities, are found in sources that have not been published or peer-reviewed (e.g., industry journals, internal organisational publications, non-peer reviewed reports or working papers of research institutions, proceedings of workshops etc) the following additional procedures are provided"

https://archive.ipcc.ch/pdf/ipcc-principles/ipcc-p...

Kaksi huomiota tähän:
- Vertaisarvioimattomia lähteitä käytetään lähinnä sopeutumista käsittelevissä osissa, ja silloin on ihan luontevaa käyttää lähteinä vaikkapa tilastoja. Sellaiset eivät ole vertaisarvioituja.
- Vaikkapa väitöskirjan tekeminen siten, että mukana olisi pelkästään vertaisarvioituja lähteitä, on monilla tieteenaloilla jokseenkin mahdotonta.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

54. Ei ole syytä mennä jälleen överiksi. Näkemykseni oli minun näkemykseni ks. herroista. En väheksy ketään, jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä ja siteerata ketä haluaa ja syyttää ketä haluaa. Minulle sellainen tapa ei sovi. Jos Blogisti on sitä mieltä, että ilmastonmuutos on vain luonnollista muutosta, -niinkuin ks. tutkijat antavat ymmärtää, se on blogistin ihan oma johtopäätös. Ja jos Greta Thunberg on anarkisti, sekin on blogistin ihan oma johtopäätös. Mutta lopultakin todella pöyristyttävä, ahdistava ja vastenmielinen blogi.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

"Ja jos Greta Thunberg on anarkisti, sekin on blogistin ihan oma johtopäätös. Mutta lopultakin todella pöyristyttävä, ahdistava ja vastenmielinen blogi."

Eihän blogissa niin väitetä, että Greta on anarkisti, vaan että hän on anarkistien asialla so. anarkistiryhmät ovat ohjailleet ja neuvoneet hänen toimintojaan..

Johtopäätökset siitä, että anarkistit ovat ohjailleet Gretan toimintaa eivät ole mitään minun mielipiteitäni, vaan suoria lainauksia Gretan omista sanomisista.

Extinction Rebellion on anarkistinen ryhmä eikä sekään ole minun mielipiteeni, vaan sen sanovat liikkeen johtohahmot itse omissa ulostuloissaan, opetusvideoissaan ja teksteissään.

Greta Thunberg sen sijaan itse kertoo Facebook sivuillaan, kuinka hän on saanut idean koululakkoiluun ruotsalaiselta Extinction Rebellionin jäseneltä Bo Thorenilta ja Thorenin taustajoukoilta. Greta osallistui myös PR-toimistonsa kanssa Extinction Rebellionin kapinajulistukseen, jolla liikkeen julkinen toiminta polkaistiin toden teolla käyntiin Lontoossa lokakuussa 2018.

Jos tämä sinua ahdistaa ja on vastenmielistä, niin so sorry.

Toinen sanomisesi:"Jos Blogisti on sitä mieltä, että ilmastonmuutos on vain luonnollista muutosta, -niinkuin ks. tutkijat antavat ymmärtää, se on blogistin ihan oma johtopäätös".

Ilmeisesti et katsonut kyseisiä videoita kokonaan, koska eihän niissä sillä tavalla väitetä. Videolla todetaan, että tiede ja IPCC toteavat luonnollisen muutoksen ja ihmisen aiheuttaman muutoksen, mutta politiikka ja valtamedia vain ihmisen aiheuttaman muutoksen. Olen ymmärtänyt aina, että sinä kunnioitat mitä tiede sanoo.

Toimituksen poiminnat